Brusho’s and Heat Embossing

Een kaart met heel veel technieken

Toen ik in eerste instantie de kleur challenge van CAS Color & Sketch Challenges zag was ik niet meteen enthousiast. Om te beginnen heb ik geen Fresh Fig en de combinatie sprak me ook niet meteen aan. Wat me wel aansprak was het idee van CAS: clean and simple. Toch maar proberen dan. De kleur die het dichtste bij Fresh Fig komt is Rich Razzleberry. 

Ik had al vrij snel een idee van wat ik wilde en wat in mijn ogen vrij “simple” was. De uitvoering bleek een stuk ingewikkelder en pas bij de derde poging leek het eindelijk op wat ik in gedachten had.

Eerst de olifant stempelen en clear embossen met de Stamparatus

Ik heb eerst op Watercolor papier met de Stamparatus de Lucky Elephant (retired) in Rich Razzleberry gestempeld. Toen de inkt droog was heb ik met Versamark de olifant opnieuw gestempeld en met Clear Embossing poeder geëmbosst.

Achtergrond afplakken en maskeren voor de Brusho’s

Toen werd het ingewikkelder. Uiteindelijk heb ik eerst met afplaktape het papier zo afgeplakt dat er een rechthoek open bleef. Om geen strakke lijn te krijgen heb ik vervolgens met maskeer vloeistof en een kwastje een lijn aangebracht aan de binnenkant van de rechthoek. Ook over de olifant heb ik met een kwastje maskeer vloeistof aangebracht op de niet geïnkte delenf. De maskeer vloeistof moet even drogen, maar niet te lang want dan wordt het lastig om die weer te verwijderen. Met de Brusho kleuren Yellow, Lemon en Lime Green heb ik de rechthoek gekleurd. Eerst water gesprayd en daarna de Brusho’s er over heen gestrooid. Nog wat sprayen met water en met een aquapainter zorgen dat er een mooie overgang ontstaat. Zo, eindelijk gelukt.

Een passend sentiment: Good Luck ♣

Als laatste moest ik nog een geschikt sentiment uitzoeken. Het sentiment dat bij de set zit is Good Luck maar dat vond ik te groot. Ik wilde niet op de Brusho achtergrond stempelen maar in de witte rechter bovednhoek. Gelukkig bleek in één van mijn gratis stempel sets bij het tijdschrift Simply Cards & Papercraft een kleine variant te zitten.

Het was geen gemakkelijke kaart om te maken en hij is ook zeker niet perfect, maar ik ben er trots op.

 

 

6 thoughts on “Brusho’s and Heat Embossing

  1. Love your brusho background and fabulous idea to heat emboss the elephant. Thank you for sharing over on the CC&S challenge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.