Christmas Quilt Stampset & Quilt Builder Framelits

De Christmas Quilt set gaat er uit!

Ik kreeg vandaag een blog bericht doorgestuurd van Marieke van De Stempelcoach, over hoe verrassend het is dat de Christmas Quilt set van Stampin’ Up er uit gaat. Jackie Bolhuis van Klompen Stampers heeft er een bericht over op haar blog geschreven waarbij ze al haar kaarten die ze met de set gemaakt heeft bij  elkaar heeft gezet. Dat vind ik wel een goed idee. Ik ben ook verbaasd dat de set er uit gaat.

  

Het is een van mijn favoriete sets uit de winter catalogus 2017. Eigenlijk ben ik nog een beetje in shock van het nieuws en hoop ik dat de set er toch in blijft. Een van de redenen dat de set zo leuk is dat deze heel geschikt is voor kerstmis maar ook voor allerlei andere gelegenheden. Ik heb er de afgelopen maanden vooral kerstkaarten mee gemaakt, ook tijdens workshops. Ik ga de set zeker nog vaker gebruiken. Het is erg leuk om met allerlei DSP te gebruiken. Maar goed, het zij zo. In dit bericht zet ik alle kaarten die ik er mee gemaakt heb op een rij.

Workshop met de Christmas Quilt

De eerste workshop die ik gaf heb ik de dames deze kaart laten maken. Om de veelzijdigheid van de set te kunnen laten zien had ik meerder kaarten gemaakt en meegenomen ter inspiratie. Nou dat bleek niet eens nodig. Ze waren meteen erg enthousiast en hebben ook allerlei andere kleuren gemaakt en zelfs andere dan kerstkaarten.

  

       

Christmas Quilt kaart-sets

Mijn moeder is niet echt een knutselaar maar toen ze de kaarten zag die ik met de Christmas Quilt set had gemaakt vroeg ze of zij ook zo iets zou kunnen maken. Nou die uitdaging ben ik aangegaan. Ik heb in de kleuren die ze leuk vond geprobeerd kaarten te maken waarbij je bijna alle uitgestanste delen kunt gebruiken. De kaarten zijn in dezelfde kleurtinten gemaakt, maar allemaal net even anders.  Vervolgens heb ik voor mijn moeder alles uitgestanst en als een card-kit verpakt. Ze is er heel blij mee en als ze even tijd heeft gaat ze lekker zitten knutselen.

In eerste instantie heb ik voor de traditionele kleuren gekozen: Real Red en Garden Green met Whisper White. De hoofdkleuren van het Quilted Christmas DSP.

Om het echt een kaart-set te maken heb ik er een bijpassend doosje bij gemaakt van craft papier met een bijpassende belly-band.

Niet traditionele kleuren

Omdat kerst niet altijd rood-groen hoeft te zijn heb ik ook andere varianten gemaakt. Ik begon met een Old Olive variant. Daar heb ik het DSP van het Color Theory DSP voor gebruikt. Stemmig, maar niet heel spannend. Omdat er in het Color Theory DSP ook Dapper Denim en Berry Burst zitten heb ik die gebruikt om series van kaarten mee te maken. Geen traditionele kerstkleuren, maar zowel mijn moeder als de dames van de workshop waren er erg enthousiast over.

Zowel de versie in Dapper Denim met Marina Mist als de Berry Burst versie met Rich Razzleberry en Sweet Sugarplum werden enthousiast ontvangen.

Zucht, dat was het voor nu. Dat Stampin Up met deze set stopt, wil natuurlijk niet zeggen dat ik er niet meer mee kan werken. Ik ga zeker nog niet-kerst versies maken.

(De bijpassende Quilt Top Textured Impressions Folder blijft er wel in …)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.