Een bloemenkaart zonder te stempelen

Prachtige bloemen met de Altenew Layered Rose

Bij het laatste issue van Simply Cards & Papercraft, issue nummer 174, kreeg ik de Altenew Layered Rose stansen. Je kunt er zonder te stempelen prachtige rozen mee maken. Ik had er al even mee gespeeld en in verschillende kleuren rozen gemaakt, maar er nog geen project mee gemaakt.

Toen ik de nieu challenge van het Global Design Project zag wist ik meteen dat ik daar de rozen voor wilde gebruiken. De challenge is namelijk om het kaartje wat je hieronder ziet te CASEn.

Oranje rozen

Ik heb de rozen uitgestanst in de kleuren Peekaboo Peach, Cajun Craze en Tangerine Tangoo. De kleine blaadjes zijn ook van Altenew. De grote blaadjes zijn van de retired set Special Reason. Voor de blaadjes heb ik Lemon Lime Twist en Garden Green papier gebruikt.

Het was even zoeken naar een goede opbouw voor het boeket. Ik heb hetzelfde formaat voor de kaart aangehouden als het origineel en dat wijkt nogal af van wat ik meestal maak.

Clean & Simple maar toch een paar spetters

Hoewel ik graag de kaart clean en simpel wilde houden was er wel erg veel “wit”. In het origineel is de achtergrond met een Polka Dots Embossing folder geëmbosst. Dat heb ik niet gedaan omdat er door de rozen en blaadjes al heel veel dimensie in de kaart zit. Uiteindelijk heb ik besloten om met de donkere Crumb Cake Blend spetters op de kaart te maken. Als laatste heb ik een simpele tekst in de linker bovenhoek gestempeld.

Ik ben redelijk dicht bij het origineel gebleven. De vorm, kleuren en de lay-out zijn nagenoeg hetzelfde. Maar door de prachtige rozen van Altenew heeft de kaart toch een andere uitstraling gekregen.

 

2 thoughts on “Een bloemenkaart zonder te stempelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.