Kerstballen naar een idee van Sam van Mixed Up Craft

Kerst komt er aan …

Hoewel ik helemaal niet verschrikkelijk dol ben op kerst, staat het internet er natuurlijk vol mee. En af en toe kom ik iets tegen dat toch echt de moeite waard is. Ik volg al een tijdje Sam van Mixed Up Craft op YouTube en vond daar een papieren kerstbal. Die moest ik meteen namaken. Zoals meestal bij Sam, is de uitleg perfect en lukt het me meteen om het na te maken.

Kerstbal in Pool Party en Christmas Around the World DSP

Ik heb voor niet traditionele kerstkleuren gekozen. Als inspiratie voor de kleuren diende één van de vellen van het kleurrijke Christmas Around the World DSP: Basic Gray en Pool Party. Het bijpassende lint maakt dat je de kerstbal bijvoorbeeld in de boom kunt hangen. Ik heb de bovenkant opengelaten zodat ik er nog iets in kan stoppen.

Sneeuwvlokken kerstbal

Tja toen was de kerstbal zo snel klaar dat ik er nog één wilde maken. Ik moest deze week naar de pedicure. Zij is ook een creatieve dame en vindt het leuk om te zien wat ik allemaal maak. Aangezien het dit keer de laatste keer van het jaar was heb ik voor haar ook een kerstbal gemaakt. Ik heb al bijna tien jaar een stempelset met hele mooie kerstvlokken. Ik weet niet meer hoe ik er aan kom. Waarschijnlijk een keer op de KreaDoe gekocht om kerstkaarten mee te maken. Ik heb drie kleuren blauw papier uitgezocht. Tempting Turquoise voor de bal en Pacific Point en Night of Navy voor versiering. De witte sneeuwvlokken heb ik er op geëmbosst. Het label is bestempeld met de toepasselijke tekst uit de nieuwe stempelset Picture Perfect Birthday. Deze staat in de nieuwe Lente/Zomer catalogus 2018 die vanaf 3 januari ingaat. Het lint komt ook uit de nieuwe catalogus en is wit organza lint. Ik heb een stuk lint met de donkere Night of Navy Stampin’ Blends gekleurd. Zo past het lint perfect bij de kerstbal. Om het een extra feestelijk tintje te geven heb ik over het lint een kraal geregen.
De kerstbal is gevuld met wat chocolaatjes. Mijn pedicure wat er gelukkig heel blij mee.

(naar een idee van Sam van Mixed Up Craft: Christmas Orb Tree Decorations)

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.