Kerstkaarten met Stampin’ Up! 2017

Kerstkaarten met Stampin’ Up!

Hoewel ik Post.nl nog niet helemaal vertrouw en niet zeker weet of al mijn kerstkaarten al aangekomen zijn, ga ik ze toch maar op mijn blog zetten. In de afgelopen maanden heb ik zo veel kerstkaarten gemaakt voor mijn workshops dat ik eigenlijk geen kerstkaarten meer hoefde te maken. Uiteindelijk kan ik het dan toch niet laten en heb er toch nog wat bij gemaakt. In dit bericht laat ik ze allemaal zien.

Christmas Quilt kerstkaarten

De Stempelset en stansen die ik het meest heb gebruikt om kerstkaarten te maken is de Christmas Quilt set. Eerder heb ik al een soort eerbetoon aan de set gedaan op mijn blog, dus ik laat hier alleen nog een keer de foto’s zien.

 

  

 

 

Het blijft een mooie en veelzijdige set.

Carols of Christmas

Toen ik in juli van dit jaar demonstratrice voor Stampin’ Up! werd kreeg ik de stempelset Carols of Christmas cadeau. Niet echt een set die ik snel zelf had uigekozen, maar toch ben ik er snel mee aan de slag gegaan. De actie heette niet voor niets “Christmas in July”. Het was een van de kaartjes voor mijn eerste workshop. Mijn upline gaf me de tip om twee kleuren combinaties te maken zodat de dames iets te kiezen hadden.

Met een aquapainter heb ik vier kleuren inkt in een verloop aangebracht op shimery white papier. Vervolgens heb ik de sterren en maan stans gebruikt en het sentiment geëmbosst met ebossing poeder in wit of koper. De bomen en het hertje zijn uitgestanst met de bijbehorende stansen. De dames kozen allemaal voor de blauw-groene versie.

Painted Autumn als kerstkaart

Er is nog een set in de winter catalogus die ik graag gebruik. De Painted Autumn stempelset en de Leaf Punch met het Painted Harvest DSP. zoals jullie in een van mijn eerdere berichten hebben kunnen zien heb ik deze set gebruikt voor mijn swaps voor On Stage. De Stempelset is ook heel goed bruikbaar voor een kerstkaart. Hier heb ik een kerstkrans gestempeld in Lemon Lime Twist en Garden Green met Real Red als rode besjes. Ook een van de vellen van het Painted Harvest DSP past er mooi bij.

Ik heb nog wat meer geëxperimenteerd en twee totaal verschillende kerstkaartjes met de Painted Autumn set gemaakt. Voor beide kaartjes heb ik ook gebruik gemaakt van de Merry Patterns stempelset die we in september en oktober gratis kregen bij een grote bestelling.

Kerstkaart met Woodland Textured Embossing Folder

Toen ik de Woodland Textured Embossing Folder gebruikte om niet alleen te embossen maar ook de achtergrond te inkten, dacht ik meteen aan deze kerstkaart. Het enige dat ik heb toegevoegd zijn de sneeuwvlokken en het sentiment.

Winter Wonder Textured Embossing kerstkaarten

In de winter catalogus staat ook de prachtige Winter Wonder Textured embossing folder. Op Instagram en Facebook plaatste ik al een bericht met deze folder. Ik was benieuwd welke kleuren ik kon gebruiken als achtergrond voor deze embossing folder en heb er meteen maar een heleboel gemaakt.

  

Paarse kerstkaart met glossy cardstock

Speciaal voor mijn zus wilde ik een kerstkaart maken met paarse kleuren. Ik had een paar weken geleden gespeeld met een techniek die ik bij een workshop bij mijn upline van De Stempelcoach heb geleerd (zie ook Instagram). Daar heb ik vervolgens deze kaart meegemaakt. De sneeuwvlokken komen uit de stansen set Swirly Snowflakes en het sentiment komt van de stempelset Flurry of Wishes.

Swirly Snowflakes kerstkaarten

Eén van de stansen set uit de winter catalogus die ik ook erg mooi vind en gelukkig op de ‘carry-over’ lijst staat zijn de Swirly Snowflakes. Ik ben sowieso dol op sneeuwvlokken. Hieronder heb ik de sneeuwvlokken uitgestanst uit dazzling diamonds papier en zilver en champagne folie. De achtergrond is met de aquapainter in vier kleuren aangebracht op shimery white papier en vervolgens ook uitgestanst. Het sentiment komt van de Merry Patterns stempelset.

Nieuwjaarskaart met Eclipse techniek en de Large Letter Framelits

In de jaarcatalogus staat de stempelset Flurry of Wishes die ik nu ook heb gekocht. Ik heb de sneeuwvlokken in goud, koper en zilver geëmbosst op Whisper White papier en vervolgens met de Large Letter Framelits 2018 uitgestanst en met foam strips verhoogd weer opgeplakt: de eclipse techniek.

Kerstkaarten met Brusho Crystal Colours

Eigenlijk was ik toen wel echt klaar met kerstkaarten maken. Maar toen kwam sinterklaas en kreeg ik een set van 12 Brusho Crystal Colours cadeau. Ik ben nog steeds niet uitgespeeld. Op watercolor papier heb ik de twee grootste sneeuwvlokken en het sentiment met wit embossing poeder geëmbosst. Vervolgens heb ik met een kwastje heel precies water aangebracht eerst in het midden van de sneeuwvlok en daar donker blauw Brusho Poeder over gestrooid. Toen weer met een schoon kwastje water aangebracht aan de buitenste delen van de sneeuwvlokken en dat met turquoise Brusho poeder bestrooid. Toen dat helemaal droog was heb ik een beetje Turquoise en Emerald Green Brusho poeder gemengd met water en als achtergrond op het watercolor papier aangebracht. Ik vind het echt heel mooi geworden.

  

De vierkante kaarten heb ik vervolgens eerst op een stuk Night of Navy papier geplakt en een kaartbasis van Bermuda Bay dat aan de voorkant maar twee derde van de kaart breed is voor een meer speels effect.

 

Zo, ik ben klaar voor de voorjaarsfolder die vanaf 3 januari 2018 beschikbaar is.

 

 

 

4 thoughts on “Kerstkaarten met Stampin’ Up! 2017

    1. Ha El, dank voor je reactie. Een beetje moeilijk was het wel hoor om die kaarten te versturen. Ik heb er ook wel echt een paar achter gehouden. 😜

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.