Lots to Love Box met de Beautiful Peacock en Painted Harvest

Variaties op de Lots to Love Box

De Lots to Love Box met het prachtige Painted Love DSP was één van de eerste dingen waar ik mee aan de slag ben gegaan uit de nieuwe voorjaarsfolder.  Ik schreef daar al eerder over op mijn blog. Het is zo’n leuke set en je hoeft ‘m niet alleen met het prachtige Painted with Love DSP te gebruiken. Bovendien vind ik het een leuk cadeautje. Ik heb de afgelopen weekenden wat familie bezocht en besloot wat variaties op de Lots to Love Box te maken.

Painted Harvest bloemen in de Lots to Love Box

Ik kwam op Facebook een prachtige Lots to Love Box tegen met de Painted Harvest set. Ik weet helaas niet meer van wie het idee was. Aangezien de Painted Harvest set één van mijn favorieten uit de najaars catalogus is moest ik die natuurlijk maken.

Voor de box gebruikte ik Thick Very Vanilla en stempelde er in vier kleurcombinaties bloemen op met de Painted Harvest Set: Soft Sky met Marina Mist, Daffodil Delight met Crushed Curry, Lemon Lime Twist met Old Olive en Sweet Sugarplum met Melon Mambo. Ik wilde graag wat leuke Nederlandse teksten en gebruikte voor de achterkant “post gerelateerde” stempels van Marianne Design.

Natuurlijk heb ik er ook kaartjes bij gemaakt. Ook voor de kaartjes heb ik Thick Very Vanilla gebruikt en ze bestempeld met dezelfde gekleurde bloemen uit de Painted Harvest set. De kern van de bloemen is gestempeld in Soft Suede en daarmee heb ik ook de tekst “hartelijk gefeliciteerd” uit de stempelset Boeket vol Goede Wensen gestempeld. Ook het het Whisper White Organza lint heb ik met Soft Suede inkt met alcohol gekleurd.

Beautiful Peacock met baby wipe techniek

Nu heb ik de smaak te pakken. Op Facebook kwam ik een voorbeeld van de beautiful Peacock met de baby wipe techniek tegen. Die techniek heb ik nog niet eerder gebruikt. De stempelset is in eerste instantie niet één van mijn favoriete, dus gewoon maar eens mee aan de slag gegaan. Voor de Lots to Love Box heb ik Thick Whisper White met de baby wipe techniek bestempeld. Met reinkers in de kleuren Lemon Lime Twist, Bermuda Bay, Tempting Turquoise en Pacific Point heb ik druppels inkt op een vochtig babydoekje gedruppeld. Na even wachten spreiden die druppels zich uit tot een grote inktvlek. Daar heb ik vervolgens de stempel voor de staart mee be-inkt en het doosje bestempeld.

Ook voor de kaartjes heb ik die inkt gebruikt om de veren en staart te stempelen. Ik vond het effect zo mooi dat ik zelfs de envelopjes bestempeld heb.

Het lint dat om het doosje zit is uit het Ribbon Combo Pack uit de Sale-A-Bration folder: Bermuda Bay Shimmery Ribbon.

Om het geheel af te maken, als cadeautje, heb ik er nog een kaart bij gemaakt met de vlinder uit de Beautiful Day stempelset. Ik heb de vlinder gestempeld met Pacific Point en vervolgens met een aqua painter gevuld met alcohol inkt in dezelfde kleuren aangebracht als voor de Peacock. Als laatste heb ik nog wat inkt spetters aangebracht.

Dat is echt een leuke set om cadeau te geven en de ontvanger was er heel blij mee. De kaartjes werden de volgende dag al gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.