Preview Stampin’ Up! Graceful Glass Suite

Pre order nieuwe catalogus Stampin’ Up

Wat een fantastische On Stage hadden we 7 april. En wat is het dan fijn om een Stampin’ Up! Demo te zijn. Ik heb de nieuwe catalogus al mogen ontvangen en wat een mooie nieuwe dingen staan er in. Een paar van die nieuwe dingen mochten we ook al bestelen en ik heb gekozen voor de Graceful Glass Suite.

Uiteraard gaan we ook afscheid nemen van allerlei producten. Daar meer over in een volgend blog.

Spelen met de Graceful Glass Suite

Deze week was het Koningsdag en heb ik eindelijk lekker kunnen experimenteren met de suite. Van de Suite heb ik de Painted Glass stempel set, de Stained Glass stansen en het Graceful Glass vellem DSP. Het DSP kun je heel goed kleuren met de Stampin’ Blends. Goed nieuws dan dat er heel veel kleuren Blends bij komen in de nieuwe catalogus.

Stained Glass Window

De eerste kaart heb ik gemaakt door drie stansen uit zwart cardstock te stansen met dubbelzijdige plak vellen op de achterkant. Ik heb de drie uitegestanste figuren zo op een stuk wit cardstock geplakt dat het lijkt of het één groot raam is. Vervolgens heb ik de witte vlakjes ingekleurd met de nieuwe in-colors.  Hiervoor heb ik een aqua painter gevuld met alcohol en inkt uit de deksel van de inktpad opgepakt.

Zoals je kunt zien zij er niet alleen nieuwe inkt kleuren maar zijn ook de inktpads vernieuwd. Ze zijn nu goed stapelbaar en gaan logischer open. De pads lijken kleiner maar het inktpad is net zo groot als van de oude inktpads. De kleuren zijn heel vrolijk: Lovely Lipstick, Grapefruit Grove, Pineapple Punch, Call me Clover en Blueberry Bushel.

Om het idee van een raam te versterken heb ik het raam uitgeknipt en op een stuk Smokey Slate geplakt. Dat heb ik geëmbosst met de Brick Wall Embossing folder.  Die gaat er helaas uit bij Stampin’ Up!, maar past goed bij de Garceful Glass Suite.

Die Cut Inlay techniek

Voor de volgende kaarten heb ik een techniek gebruikt die Jennifer McGuire “Die Cut Inlay” noemt. Ik heb de half ronde stans in vier kleuren twee keer uitgestanst. Ook weer met Adhesive sheets op de achterkant. Dit keer heb ik voor wat zachtere kleuren gekozen (bijna allemaal oude kleuren). Voor de kaart heb ik alleen de kleine stukjes gebruikt.

Om ze mooi op het zwarte cardstock te kunne plakken heb ik een mal gebruit die ik met washi tape tijdelijk op de kaart te plakken. Dan heb ik een voor een de gekleurde stukjes er in geplakt en de mal weer voorzichtig verwijderd. Zo heb ik vier dezelfde kaarten gemaakt met verschillende kleur volgorden. Nog een laagje Wink of Stella er op klaar.

In de rechter en linker bovenhoek heb ik met kleurloze Embossing poeder de ronde stempel uit de set gestempeld.

Als ondergrond voor de tekst heb ik één van de stansen gebruikt om te embossen. Ik heb hiervoor een Embossing mat tussen de big shot platen gelegd. Hierdoor snijdt de mal niet maar embosst het. Stampin’ Up! Komt in de nieuwe catalogus ook met een Embossing mat. Zo kun je de snijmallen ook gebruiken om te embossen.

De tekst komt ook uit de Painted Glass stempel set en heb ik met wit Embossing poeder geëmbosst. Met een beetje inkt op de aquapainter met alcohol heb ik de witte letter gekleurd.

Kaart met gekleurde Die Cuts

Toen ik de vier kaarten met de Die Cut Inlay techniek had gemaakt hield ik gekleurde uitgestanste rondjes over. Ik heb de overgebleven gekleurde uitgestanste rondjes op een witte kaart geplakt. Ik heb de lagen een beetje laten verspringen. Ook hier heb ik weer Wink of Stella gebruikt.

In de stempelset zit ook een vlinder. Die heb ik gestempeld en ingekleurd. Voor het sentiment heb ik mijn Stamparatus gebruikt. Eerst heb ik de tekst met inkt gestempeld en daarna met Versamark. Met kleurloze Embossing poeder heb ik de tekst vervolgens geëmbosst.

Ik heb nog niet eens het vellem gebrukt, maar dat komt nog, voor een volgend blog bericht.

4 thoughts on “Preview Stampin’ Up! Graceful Glass Suite

  1. Mooie kaarten weer, Miran! Nogal wat precisiegereedschap zo te lezen. Knap hoor! Wil ze graag eens in ‘ het echt’ zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.