Quadruple Slider Card for a High School Graduate

Mixed Up Craft van Sam als inspiratie

Ik volg Sam Clayton van Mixed up Craft en ben dol op wat zij maakt. Ik heb al heel wat doosjes en kaarten van haar geCASEd en enkele daarvan zijn ook op mijn blog te vinden. De kaart die Sam vorige week gemaakt heeft moest ik maken:  “quadruple slider card”.  Sam heeft er een vaderdag kaart van gemaakt, maar ik heb er een variant voor een neef die zijn eindexamen heeft gehaald van gemaakt.

Oud maar vertrouwd: Botanical Blooms

Ik ben nu ruim anderhalf jaar met Stampin’ Up! bezig en begin te wennen aan het idee dat je regelmatig afscheid moet nemen van producten. Toch zijn er producten waar ik geen afscheid van kan nemen en die ik blijf gebruiken. Boven aan die lijst staat de Botanical Blooms stempel set en de Botanical Builder stansen. Ook het Botanical Gardens DSP gebruik ik nog graag, alhoewel dat wel langzaam op raakt. De mooie Mossy Meadow kleur uit het DSP is inmiddels weer terug bij Stampin’ Up! dus ga ik nu de stempels en stansen ook weer gebruiken.

Toen ik wist wat ik wilde maken en welk papier ik ging gebruiken was ik best snel klaar. Met het YouTube filmpje van Sam was de kaartbasis zo gemaakt.

Het slider mechanisme maken

De kaartbasis is van Mossy Meadow cardstock met twee designs van het Botanical Gardens DSP. Ik heb voor de constructie precies de instructies van Sam gevolgd. Op één plaats heb ik het aangepast. Ik heb voor de laag waar de twee kaartjes aan de boven- en onderkant uit de kaart schuiven een dubbele laag foam tape gebruikt. Op het onderste kaartje zit namelijk een envelopje waar geld in zit en is daarmee wat dikker. Het werkt perfect. De kaartjes schuiven mooi uit en in de kaart. Zo, constructie klaar.

De sentimenten en versieringen uitkiezen

Nu de verdere aankleding nog. Daarvoor ben ik gaan zoeken tussen mijn Nederlandse teksten. De teksten “Trots op jou” en “Je bent geweldig” komen uit de stempel set “In de Bloemetjes Zetten”, De tekst “Gefeliciteerd” komt uit de set “Recht uit het Hart”. Uit de nieuwe set “Bloemen zeggen meer” komt de tekst “Wat een geweldig goed nieuws”. Daarmee zijn de vier kaartjes gevuld. Voor het midden wilde ik een groot sentiment hebben. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van de stempel set “Joepie Geniet” van Marianne Design. Als laatste nog een paar varen takjes uit gestanst en de kaart is klaar.

Een bijpassende envelop om het helemaal af te maken

Aangezien het nogal een groot en afwijkend formaat kaart is geworden, had ik een goed excuus om er ook nog een mooie envelop bij te maken. Ik vond in mijn stapel Action papier een mooi vel van 12” x 12” met varens in nagenoeg dezelfde kleuren als het Botanical Gardens DSP. Ik heb gebruik gemaakt van de Box Buster op de website van de Crafty Owl om een envelop op maat te maken. Omdat de kaart vrij dik is wilde ik een envelop met diepte maken. De Box Buster geeft je precies aan hoe groot je papier moet zijn en waar je moet ponsen en rillen op je Envelope Punch Board om een doos of envelop op maat te maken. Om de envelop te personaliseren heb ik de naam van de ontvanger op de voorkant gemaakt door letters uit te stansen en op te plakken. Om ze wat meer diepte te geven heb ik op de letters Aleena’s Paper Glaze aangebracht. Als laatste heb ik twee magneetjes opgeplakt om de evelope mee te kunnen openen en sluiten zonder dat deze kapot gaat.

De ontvanger was er erg blij mee. Maar dat kan ook te maken hebben met de inhoud van de envelope 😉.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.