Rainbow Birthday Card with the Painted Glass Stamp Set

Inspiratie via YouTube

Voor een vriendin had ik een verjaardagskaart nodig en ik wilde daarvoor weer eens wat nieuws uitproberen. Toen ik het filmpje van Kristina Werner zag van de regenboog kaart dacht ik: “dat ga ik ook proberen”.

Een kleurrijke verjaardagskaart

Ok,  misschien mijn ambitie een beetje bijstellen en niet alles na willen doen. Ik vind de Painted Glass stempelset met het ronde glas in lood raam heel mooi dus die ga ik gebruiken om te embossen. Maar eerst heb ik een regenboog aan inkt kleuren uitgekozen om mijn regenboog te maken.

Ik heb een stuk water color papier eerst van links onder naar rechts boven met een aquapainter goed nat gemaakt. Daarna ben ik één voor één de kleuren met een aquapainter aangebracht en geprobeerd de kleuren mooi te laten blenden. Ik moest de kleuren meerdere keren aanbrengen en blenden, maar uiteindelijk ontstond een mooi regenboog verloop.

Goud Embossen

Daarmee is het belangrijkste deel van de kaart klaar. Ik heb er voor gekozen het ronde glas in lood raam meerdere keren in goud over de regenboog aan kleuren te embossen. Net als in het filmpje van Kristina Werner heb ik toen heel lang zitten dubben hoe en waar het sentiment moest komen.  Uiteindelijk heb ik de tekst in goud geëmbosst op een stuk water color papier en op een stuk Mango Melody papier (nieuwe favoriete kleur) geplakt en verhoogd midden op de kaart geplakt. Een mat van Mango Melody op dik Whisper White maakt de kaart af.

2 thoughts on “Rainbow Birthday Card with the Painted Glass Stamp Set

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.