Stampin’ Up! Four Ferrero Rocher Fold Out Box Tutorial

Instructie voor Vier Ferrero Rochers Uitvouw Doosje

Ik plaatste al eerder het bericht “Vier Ferrero Rochers Verrrassings Uitvouw Doosje” op mijn blog. Het verwijst naar een YouTube tutorial van Heidi  Smith van Flutter by Heidi. Op mijn blog heb ik dan ook geen instructie geplaatst. Helaas is het YouTube filmpje in het Engels wat misschien niet voor iedereen goed te volgen is. Heidi gebruikt voor haar versie van het doosje ook het Envelope Punch Board voor het maken van de vier bakjes. Niet iedereen heeft een envelope punch board en Stampin’ Up! verkoopt dit ook niet meer. Reden genoeg om een nieuw blog bericht te schrijven met een Nederlandse instructie voor dit leuke doosje. Voor degene die wel een envelope punch board hebben volgt hieronder kort een Nederlandse instructie. Daarnaast volgt hieronder een beschrijving, in zowel centimeters als inches voor het maken van dit doosje zonder envelope punch board.

Instructie Uitvouw Doosje met Envelope Punch Board

Wanneer je het envelope punch board gebruikt voor het maken van de bakjes worden de zijkanten van drie dubbel papier gemaakt. Hierdoor kun je de bakjes van wat dunner papier maken, zoals veel van het Stampin’ Up! Designer Series papier. Ik heb voor deze variant twee designs van het Pressed Petals DSP gebruikt.

Om bakjes te maken die ongeveer 1 3/8” x 1 3/8” x 1 3/8” (3,5 cm x 3,5 cm x3,5 cm) groot zijn heb je vier stukken papier nodig van 4 3/4” x 4 3/4”  (12 x 12 cm). Met de envelope punch board punch en ril je aan alle vier de zijden op 1 3/8” en 3 3/8” (3,5 cm en 8,6 cm). Je papier ziet er dan uit zoals hierboven.

Vervolgens vouw je alle rillijnen en knip je de lijmflappen los en schuin in zoals hierboven op de foto.

Dan lijm je de vier flappen aan de binnenkant van het doosje vast.

Als laatste lijm je die vier flappen die er nu boven uitsteken naar binnen vast. Je vier bakjes zijn nu klaar.

Ik heb er voor gekozen de vier bakjes in twee kleur varianten te maken.

Om de vier bakjes heen moet je een band maken. Je hebt hiervoor twee stroken cardstock nodig van 1 1/2” x 8 1/4” (3,7 cm x 21 cm). Je rilt beide stroken aan de lange zijde op 2 7/8” en 5 3/4” (7,2 cm en 14,4 cm). Je verdeelt de stroken daarmee in drie delen, twee zijn even groot en de derde is een beetje korter.

Je vouwt de rillijnen en plakt de twee stroken op elkaar. Je plakt daarbij één van de kortere delen op een langer deel. Je kunt dan de stroken tot een vierkant vouwen die zowel boven als onder overlappen.

Je kunt nu de vier bakjes op de lange strook plakken. Je lijmt daarbij de bodem van de bakjes vast meteen rechts naast de vier rillijnen (zie hierboven).

Ik heb de twee varianten om en om op de strook geplakt.

Als je de strook nu weer opvouw tot een vierkant, sluiten alle bakjes mooi op elkaar aan. Nu moet je alleen nog besluiten hoe je het doosje wil sluiten en versieren.

Bij deze groene variant heb ik er voor gekozen om mangneetjes te gebruiken. Ik heb daarvoor twee magneetjes onder de vierde box vastgelijmd en de andere twee magneetjes aan het de onderkant van de linker bovenflap. Als je het doosje nu opvouwt sluiten de magneetjes het doosje mooi af.

Voor de versiering heb ik gebruik gemaakt van de stempels en stansen van de set Tropical Chic. Omdat het doosje uitvouwt moet je er voor zorgen dat je de versiering maar aan één van de bakjes vastplakt. Ik heb hiervoor dimensionals (foam pads) gebruikt, zodat je het doosje makkelijk kunt opvouwen.

Als je wil dat je versiering op de voorkant ook rechtop staat als het doosje is uitgevouwen, moet je het vast plakken op het tweede doosje van links.

Instructie Zonder Envelope Punch Board

Voor het maken van de bakjes kun je natuurlijk ook gewoon een stuk papier rillen en tot een bakje vouwen. Dan heb je geen envelope punch board nodig. Ik gebruik een rilbord of een papiersnijder met een ril-tool. Je kan ook een liniaal met een ril-tool gebruiken.

Voor de bakjes heb je vier stukken cardstock nodig van 10,5 cm x 10,5 cm (4 1/8” x 4 1/8”). Je rilt aan alle zijden op 3,5 cm (1 3/8”). Je vouwt de rillijnen en knipt vier lijmflappen zoals hierboven aangegeven.

Je lijmt de vier flappen weer aan de binnenkant van het bakje vast. zo krijg je vier stevige bakjes. Uiteraard wil je de bakjes graag versieren. Hiervoor heb je per bakje vier stukjes design papier nodig van 3 cm x 3 cm (1 1/4” x 1 1/4”).

Bloemen Variant met Lint Sluiting

Ik heb de stukjes design papier op de bakjes geplakt voordat ik de bakjes in elkaar gelijmd heb. Dan gaat het wat makkelijker. Voor het geel – groene doosje heb ik het nieuwe Sale-A-Bration foil papier gebruikt van Stampin’ Up! Ik heb op de stukjes papier met een blending brush Mango Melody en Coastal Cabana inkt aangebracht.

Voor het doosje heb je weer twee stroken cardstock nodig van 3,5 cm x 21 cm (1 17/16” x 8 1/8”), rillen op 7,2 cm en 14,4 cm (2 7/8” en 5 3/4”).

Het in elkaar zetten gaat weer op dezelfde manier als hierboven beschreven bij de instructie voor de envelope punch board.

Een andere manier om het doosje te sluiten is door een lint om het hele doosje heen te doen.

Ik heb het lint met een stuk dubbelzijdig tape vastgeplakt op de bodem en de twee zijkanten en de uiteinden aan de bovenkant gestrikt.

Voor de versieringen heb ik een paar bloemen gestempeld en uitgeponst met de Stampin’ Up! Sale-A-Bration set Thougtful Blooms. De blaadjes heb ik uitgestanst met de stansen die passen bij de Sale-A-Bration stempelset Happy Birthday to You.

Best Dressed Variant met Magneet Sluiting

Omdat ik er geen genoeg van kon krijgen heb ik er nog één gemaakt. Gewoon omdat het zo leuk is om te doen. Het design papier is van de Best Dressed suite van Stampin’ Up! Het parfum flesje en de bloemen komen ook uit deze set.

Dit doosje heb ik weer gesloten met magneetjes.

De strik boven op het doosje is gemaakt met de Marianne Design Creatables stansen set (LR0449).

Ook dit doosje vouw weer prachtig uit om vier Ferrero Rochers te onthullen.

Het zijn erg leuke doosje om te maken en natuurlijk om weg te geven. Veel plezier met knutselen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.