Stamping with Markers and Clear Blocks

(For English click here.)

Kleuren: Flirty Flamingo, Melon Mambo, Lovely Lipstick, Rich Razzleberry, BlackBerry Bliss; Stempels: Touches of Textures, Recht uit het Hart; Blok H

Een nieuwe techniek met mijn Stampin’ Write Markers

Sinds een paar weken ben ik de trotse bezitter van de “Many Marvelous Markers” van Stampin’ Up! Ik ben er super blij mee en blijf nieuwe dingen uit proberen. Eén van de dingen die ik wilde uitproberen is een techniek waarbij je met de markers kleur aanbrengt op een clear block en daar dan mee stempelt. Ik heb de techniek ergens gezien maar weet helaas niet meer waar. Op YouTube vond ik een kort filmpje van Karen Titus waarin de techniek wordt uitgelegd.

Teamdag workshop voorbereiden

Afgelopen vrijdag organiseerde de upline van mijn upline, José van Made By José een team dag. Ik mocht daarvoor samen met mijn upline Marieke van De Stempelcoach ook iets voorbereiden. Dat is dus de ‘marker clear block stempel techniek’ geworden. Eerst had José een prachtige kaart voor ons voorbereid met de “Layering Alphabet Edgelits Dies”. Hier en op instagram zie je de prachtige kaart die we gemaakt hebben.

De ‘Marker Clear Block Stamping Technique’

Het werkt heel simpel. Je neemt een clear block en zorgt dat die goed schoon is. Eventuele vlekjes zie je namelijk terug op je gestempelde papier. Dan kleur je het blok met je Stampin’ Write Markers. Het maakt niet uit welke kleuren en hoe je de inkt aanbrengt. Ik heb vooral gekozen voor strepen met kleuren die dicht bij elkaar liggen.

Met een spritser spuit je van een afstandje flink wat water op je blok. Als je niet wil dat de kleuren heel erg in elkaar over lopen moet je er voor zorgen dat je het blok goed vlak houdt, ook als je het blok omdraait om te stempelen.

Vervolgens stempel je met het blok op een stuk Whisper White papier. Druk het blok net zo lang op het papier totdat je de inkt en het water niet meer ziet bewegen en al het vocht is op genomen door het papier.

Kleuren: Balmy Blue, Pacific Point, Highland Heather, Mango Melody, Poppy Parade

Als je nu het blok van je papier haalt zul je zien dat er nauwelijks nog inkt en water op je blok zitten en je een mooie afdruk op je papier hebt. Dat is alles.

  

Kleuren: Granny Apple Green, Shaded Spruce, BlackBerry Bliss

Misschien moet je een beetje oefenen met hoeveel water je aanbrengt, maar ook daarmee kun je variëren voor een wisselend resultaat.

  

Kleuren links: Daffodil. Delight, Coastal Cabana, Bermuda Bay; Rechts:Soft Sea Foam, Mint Macaron, Highland Heather, Gorgeous Grape

Het enige wat je nu nog moet doen is je papier goed laten drogen en dan er iets over heen stempelen.

Stempelen en embossen op de gekleurde achtergrond

Ik heb meerdere kaarten gemaakt. Op sommige heb ik gestempeld met inkt en op andere geëmbosst. Zo kun je heel veel verschillende kaarten maken. Ook kun je variëren met welk stempelblok je stempelt.

Kleuren: Flirty Flamingo, Melon Mambo, Lovely Lipstick, Rich Razzleberry, BlackBerry Bliss; Stempels: Boeket vol goede wensen, Picture Perfect; Blok H

Hier heb ik met Memento inkt gestempeld met de Stamparatus zodat ik meerdere keren kon stempelen. Je afdruk wordt dan mooi zwart.

Kleuren: Crumb Cake, Pear Pizzazz, Mint Macaron, Balmy Blue, Blueberry Bushel; Stempels: Dragonfly Dreams, Recht uit het Hart; Blok E

De Libelles zijn gestempeld met Night of Navy inkt. Ook hier heb ik weer de Stamparatus gebruikt om de Libelles meerdere keren te kunnen stempelen. Zo krijg je een mooie afdruk.

Kleuren: Pear Pizzazz, Granny Apple Green, Garden Green, Shaded Spruce; Stempels: In de Bloemetjes Zetten; Blok D

Het takje en de tekst van de Petal Passion stempelset heb ik met Versamark gestempeld en vervolgens met goud geëmbosst.

Kleuren: Bermuda Bay, Coastal Cabana, Pool Party, Balmy Blue, Pacific Point, Blueberry Bushel; Stempels: Sheltering Tree, Van Alles Wat; Blok E

Bij de Sheltering Tree kaart heb ik de boom en de tekst gestempeld met Night of Navy inkt. Daarna heb ik met Versamark gestempeld en met wit geëmbosst om sneeuwklokjes op de boom en sneeuw op de grond te stempelen.

Kleuren: Daffodil Delight, Mango Melody, Poppy Parade; Stempels: Dragonfly Dreams, Van Alles Wat; Blok B

Hier heb ik het B-blok gebruikt om drie keer met dezelfde kleuren te stempelen. Daarna heb ik de drie vlakken uitgesneden en eerst tijdelijk opgeplakt op de voorkant van een kaart basis van Thick Whisper White. Met de Stamparatus heb ik eerst de Libelle met Memento inkt over de vierkantjes en de kaartbasis gestempeld. Daarna heb ik de vierkantjes weer van de kaartbasis afgehaald en de Libelle opnieuw op de kaartbasis gestempeld. De drie vierkantjes heb ik met dimensionals weer precies op de juiste plek opgeplakt. De tekst ‘Lieve Groetjes’ van de “Van Alles Wat” stempelset maakt de kaart af.

Zoals je ziet kun je eindeloos variëren.Veel stempelplezier!

4 thoughts on “Stamping with Markers and Clear Blocks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.