Swirly Bird Get Well Soon Card

Experimenteren met de Swirly Bird set

Ik heb pas sinds kort de Swirly Bird Stempelset en de Swirly Scribbles stansen ontdekt. Op mijn blog liet ik al het kleurrijke kaartje zien dat ik met deze set gemaakt heb. Dat was niet het eerste kaartje dat ik met de set maakte. Het eerste kaartje kwam moeizaam tot stand.

Pinterest als inspiratie bron

De set bestaat al even en dus ging ik op Pinterest op zoek naar inspiratie. Wat een hoop mogelijkheden! Al snel had ik een bord vol met ideeën opgeslagen. Maar ja, ik wil altijd zelf iets verzinnen. Dat werd dus moeilijk. Dan eerst maar even iets anders doen.
Op een stuk Glossy papier heb ik alcohol (70%) aangebracht en daar druppel reinkers in laten vallen in blauw-groene kleuren (uiteraard). Nog wat meer alcohol toegevoegd en de kleuren mooi in elkaar laten overlopen.

Nadat de inkt echt droog was heb ik er Micro Glaze van Ranger op aangebracht met mijn vinger. De kleuren blijven dan mooi glanzen en worden niet dof. En het zou dan ook water-proof moeten zijn. Dat ga ik maar niet uit proberen dus dat geloof ik wel.

Een beetje van Pinterest en een beetje van mezelf

Toen ik die mooie achtergrond had kwam het idee voor het kaartje vanzelf. Met wat ideeën van Pinterest er bij ontstond toen al snel dit kaartje.

De kleuren die ik gebruikt heb zijn: Lemon Lime Twist, Pacific Point en Bermuda Bay. De kaartbasis is Pacific Point. De grote Swirl heb ik uit Lemon Lime Twist papier gestanst en met de spetter stempel met bermuda Bay inkt bestempeld.

Op de witte mat heb ik met Bermuda Bay inkt eerst de grote ronde vlakken gestempeld, waarbij ik eerst een keer heb afgestempeld. Daar met Bermuda Bay de Swirls op gestempeld. De spetter zijn met Lemon Lime Twist gestempeld. De Swirl met blaadjes er aan heb ik uit Pacific Point papier gestanst. De tekst komt uit de Nederlandse nieuwe sentimenten set “Van Alles Wat” en heb ik uitgestanst met één van de Stitched Circles. Op die cirkel heb ik nog wat kleine swirls gestempeld met Lemon Lime Twist en Pacific Point.

Als laatste nog wat Wink of Stella aangebracht op de uigestansde Swirls en toen was mijn eerste kaart met de Swirly Bird set klaar.

Er volgen nog meer kaartjes, want met deze set ben je niet snel uitgespeeld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.