Twee maskeer technieken met de Falling Flowers en Brusho’s

Thank Goodness it’s Friday challenge

Nadat ik in het afgelopen weekend voor het eerst mee gedaan had aan een challenge, had ik de smaak te pakken. Ik ben meteen aan de slag gegaan voor een volgende challenge: TGIyFC, oftewel “Thank Goodness It’s Friday Challenge”.

De uitdaging voor #TGIFC148 is gebruik maken van een maskeer techniek voor je project. Er zijn meerdere manieren om te maskeren en ik heb er voor gekozen om er twee te gebruiken voor mijn kaartje.

Falling Flowers boeketje

In de kerstvakantie heb ik al meerdere kaartjes gemaakt met de Falling Flowers stempelset. Ik vind het een prachtige set en eentje die heel geschikt is om met een maskeer techniek te gebruiken. Op mijn blog schreef ik eerder al over deze stempelset en hoe je de bloemen en blaadjes “achter elkaar” kunt stempelen.

Hier heb ik de bloemen gestempeld en vervolgens ingekleurd met de Stampin’ Blends.

En hier heb ik een achtergrond  met Brusho’s op aquarel papier gemaakt en daaroverheen de bloemen geëmbosst.

Voor de kaart voor de challenge heb ik een combinatie van de twee vorige kaartjes gemaakt.

Maskeren om de bloemen achter elkaar te kunnen stempelen

Ik heb op een stuk watercolor papier de bleoemen en blaadjes met Versamark gestempeld en met wit poeder embosst. Ik heb de bloemen en blaadjes eerst op masking papier gestempeld. Dat is een soort Post-It papier dat overal plakt. Ik heb de gestempelde figuren uitgeknipt en daarbij een stuk van het randje ook weggeknipt. De bloem die je ‘bovenop’ wilt moet je als eerste stempelen en embossen. Dan plak je die bloem af met het op maat geknipte masking papier en stempel en emboss je de volgende bloemen of blaadjes. Die bedek je ook weer met een op maat geknipt maskeer papier en dan stempel en emboss je de volgende bloem. Zo heb ik een boeketje samengesteld. Dat was de eerste maskeer techniek.

Maskeren met Masking Fluid

Vervolgens wilde ik de achtergrond kleuren met Brusho’s, maar de gestempelde bloemen onbedekt laten.  Daarvoor heb ik een tweede maskeer techniek gebruikt.

 

Ik heb de bloemen en blaadjes ingekleurd met Masking Fluid. Dat is een licht gele stroperige vloeistof die nadat die is opgedroogd geen water doorlaat en die je heel makkelijk weer kunt verwijderen. Ik had het flesje vloeistof al even in huis maar het nog niet durven gebruiken. Toen de vloeistof droog was heb ik gele, oranje en rode Brusho over de kaart gestrooid en met een spuit flesje water over de Brusho gesproeid totdat een mooie achtergrond ontstond. Omdat ik niet heel veel geduld had, heb ik met de heattool de kaart helemaal droog gemaakt. De maskeer vloeistof kon ik toen heel gemakkelijk met mijn vinger van het papier rullen. Ik kon het bijna niet geloven, maar het papier was helemaal schoon en wit gebleven.

inkleuren met de aquapainter

Vervolgens heb ik de bloemen en blaadjes met de aquapainter met inkt ingekleurd. Ik heb gekozen voor kleuren die passen bij de achtergrond maar net een beetje anders zijn.

Als laatste heb ik nog een sentiment met wit poeder in de rechterbovenhoek geëmbosst. Het sentiment is een van mijn favorieten en komt uit de Crafting Forever stempelset. Als laatste heb ik het Watercolor papier met foam tape op een kaartbasis van Rich Razzleberry geplakt.

8 thoughts on “Twee maskeer technieken met de Falling Flowers en Brusho’s

  1. This is SO beautiful!!! I love the bright Brusho colors of your background! Amazing masking technique. Thanks so much for joining us at TGIF Challenges this week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.