Cards with the Falling Flowers Stampset & May Flowers Dies

Falling en May Flowers

Een van mijn laatste nieuwe sets van Stampin’ Up is de Falling Flowers stempelset en de May Flowers stansen. Ze stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje en toen de de dies 30% waren afgeprijsd tijdens Extravaganza heb ik zowel de stansen als de stempels gekocht. Zodra het pakje binnen kwam wilde ik eigenlijk meteen aan de slag gaan. Helaas moesten er eerst allerlei voorbereidingen voor het Sinterklaas feest getroffen worden: pakjes inpakken, gedichten schrijven en gevulde speculaas bakken. Toen het Sinterklaas feest voorbij was kon ik zondag eindelijk weer gaan knutselen. Zoals het dan zo vaak gaat heb ik niet meteen een idee van wat ik er dan mee wil gaan maken. Dus eerst maar naar Pinterest voor inspiratie. Ik heb twee kaarten uitgezocht en heb die nagemaakt.

    

Ik ben begonnen met de wit geëmbosste versie van Jenny Hal van jennystampsup.com. Op een stuk Basic Gray papier heb ik met Versamark alle stempels, behalve de grootste, gestempeld en daarna met wit embossing poeder geëmbosst. Ongeveer een kwart van het de onderkant van het papier heb ik vrijgelaten. Met mijn papersnips heb ik de onderkant van het papier weggeknipt. Op een kaartbasis van dik Whisper White heb ik op de voorkant het sentiment (Happy Birthday Gorgeous stempelset) en de grote tak gestempeld met Basic Gray inkt. Het stuk Basic Gray papier heb ik met dimensionals op de witte kaartbasis geplakt.
De tweede kaart is van Juana Create. De bloemen heb ik met Versamark gestempeld op watercolor papier en vervolgens wit geëmbosst. De takjes en bladeren heb ik ook op watercolor papier gestempeld maar met Night of Navy inkt gestempeld. De bloemen en takjes heb ik uitgestanst met de May Flower stansen. De bloemen heb ik met de aquapainter ingekleurd met  Sweet Sugarplum inkt en de blaadjes en takjes met Night of navy en de aquapainter. Het sentiment komt van de Eastern Palace stempelset en heb ik wit geëmbosst op een strook Night of Navy papier. De kaartbasis is van dik Whisper White papier.

Zo, dan is het nieuwe van de stempelset er af en komt er langzaam inspiratie. Inmiddels heb ik nog drie kaarten gemaakt.

Falling Flowers kaart met (droog)geëmbosste achtergrond

De eerste kaart is een dikke Whisper White kaartbasis met een mat van Elegant Eggplant. Ik heb de grote bloem stans uit de set gebruikt om het stuk Elegant Eggplant te (droog) embossen. Ik heb daarvoor een rubbermat van Spellbinders aan de sandwich voor het embossen toegevoegd. De rubbermat zorgt ervoor dat de stans niet door het papier heen snijdt maar wel een indruk achterlaat. Vervolgens heb ik in de kleuren Berry Burst en Sweet Sugarplum een aantal bloemen gestempeld en uitgestanst. De blaadje en takjes heb ik in de kleuren Lemon Lime twist en Old Olive gestempeld en uitgestanst. Op een strook Whisper White papier heb ik de grootste stempel in Lemon Lime Twist en Old Olive gestempeld. Het sentiment komt uit de nieuwe set Picture Perfect Birthday die vanaf 3 januari verkrijgbaar is.

Falling Flowers en Stampin’ Blends kaart

Een van de redenen om de de Falling Flowers stempelset te kopen wat dat me die geschikt leek voor de Stampin’ Blends. Ik heb voor deze kaart de bloemen en blaadjes met Basic Gray inkt gestempeld op Whisper White papier en ze uitgestanst met de May Flower stansen. Vervolgens heb ik de bloemen ingekleurd met de Daffodil Delight en Callypso Coral Stampin’ Blends en de blaadjes met Old Olive. Ik krijg steeds meer handigheid in het blenden en vind ze best goed gelukt. Op een kaartbasis van dik Whisper White heb ik eerst een stuk Basic Gray papier geplakt, een beetje uit het loot voor een speels effect. Het gele honingraat-achtige papier komt uit de Sale-A-Brations folder en heet Bubbles & Fizz DSP en past bij de Bubble Over Bundel uit de voorjaarscatalogus en is vanaf 3 januari verkrijgbaar. Het sentiment en de honingraat vormen komen ook uit de Bubble Over set.

Falling Flowers kaart: masking techniek en met Stampin’ Blends gekleurde bloemen

Voor deze kaart heb ik alleen de stempels gebruikt. Ik heb de bloemen en sommige blaadjes eerst op masking papier gestempeld. Dat is een soort Post-It papier dat overal plakt. Ik heb de gestempelde figuren uitgeknipt en daarbij  een stuk van het randje ook weggeknipt. De bloem die je ‘bovenop’ wilt moet je als eerste stempelen. Dan plak je die bloem af met het op maat geknipte masking papier en stempel je de volgende bloemen. Dit herhaal je net zo lang met alle bloemen en blaadje totdat je voldoende van het witte papier hebt bestempeld. Ik heb er voor gekozen om alle blaadjes en takjes met Old Olive inkt te stempelen en ook met de Old Olive Stampin’ Blends in te kleuren. De grootste bloem heb ik met Bermuda Bay gestempeld en met de Bermuda Bay en Pool Party Stampin’ Blends ingekleurd. De kleinste bloemen heb ik in de kleur Night of Navy gestempeld en gekleurd. De stervomige bloem heb ik met Rich Razzleberry gestempeld en met Rich Razzleberry en Pink Pirouette ingekleurd. Het sentiment komt van de Happy Birthday Gorgeous stempelset. Als laatste heb ik nog wat ‘spatters’ op de bovenkant van de kaart gemaakt door met Bermuda Bay en Light Rich Razzleberry Stampin’ Blends met de kwast kant in de dop te spetteren. Dat gaat heel goed met de Stampin’ Blends. De kaartbasis is van Night of Navy papier.

Alle Falling Flowers kaarten bij elkaar

Ik ben blij met de nieuwe set en heb inmiddels nog meer ideeën voor deze set. Ik heb ook al even gespeeld met de Brusho Crystal Colors en de Falling Flowers stempelset. Daarover later meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.