Gehaakte baby deken met kaartje en cadeautas

Hobbies combineren

Met inmiddels aardig wat kaartjes op mijn blog, zou je bijna vergeten dat ik nog meer hobbies heb. Hoog tijd om daar eens wat van te laten zien. Haken en breien doe ik al sinds mijn kindertijd en met name haken is echt een grote hobby. Vooral als er babies op komst zijn wordt ik vaak gevraagd om een deken te haken.  Voor een vriendin die een tweeling heeft gekregen heb ik zelfs beloofd twee dekens te haken. Één voor een meisje en één voor een jongen.

Harlequin ruitjes deken

Mijn vriendin wilde graag een kleurrijke deken en ze koos voor ruiten. In totaal heb ik meer dan 200 ruiten gehaakt in 11 kleuren. Hoewel die kleuren in werkelijkheid gewoon nummers hebben kregen ze van mij al snel Stampin’ Up! namen: Bermuda Bay, Soft Sky, Crushed Curry ….

Ik heb de ruiten met witte wol aan elkaar gehaakt en er een kleine rand om gemaakt.

Cadeautas voor de baby deken

Natuurlijk moest die deken op een bijzondere manier ingepakt worden. Ik heb twee dezelfde vellen papier van 12 bij 12 inch van de Action gebruikt. Het moest 12×12 papier zijn anders werd de tas niet groot genoeg en het papier van Action is wat dikker dan SU DSP. Voor de zijkant en de bodem heb ik bijpassend SU papier gebruikt in de incolor kleur Watermelon Wonder (incolor 2015-2017). Voor de hengsels heb ik bijpassend SU lint gebruikt. Het is breed lint dat behoorlijk stevig is.

Het was nog wel even passen en meten maar uiteindelijk paste de deken er mooi in.

Een baby kaartje met de Zoo Babies stempelset

Als laatste moest er natuurlijk een mooi kaartje bij. Ik heb zelf (nog) geen geschikte stempelset voor een baby kaartje. Gelukkig kon ik die van mijn upline wel lenen.

Voor het kaartje heb ik de Zoo Babies stempelset gebruikt. Wat een leuke stempelset is dat. Na wat geoefend te hebben koos ik er voor de dieren links en rechts op de kaart boven elkaar te stempelen zodat er twee slingers tussen de dieren gestempeld kan worden. De slinger met de teksten komt uit een Sale-A-Bration stempel set van 2017: Any Occasion. Ook de binnenkant heb ik dit keer gestempeld.

Op naar de tweede baby deken

De deken viel goed in de smaak en is meteen in gebruik genomen. Inmiddels ben ik al weer druk bezig met de tweede deken. Daarvoor moet ik bijna 200  rondjes in vierkantjes haken. Wordt vervolgd …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.