Kerst ornamenten voor de hele familie

Kerst knutselen

Kerst is natuurlijk een uitgelezen kans om iets te knutselen. Gelukkig heb ik voor de kerst al vakantie dus kan ik rustig op zoek naar ideeën.

Kerstballen met chocolade

Tweede kerstdag vierden we met onze familie, 12 personen in totaal. Omdat ik fan ben van de mooie dingen die Sam van Mixed Up Craft maakt, heb ik gekozen voor de mini versie van de kerstballen die ze op haar blog plaatste. Ik heb gekozen voor glimmend papier (Action) in de kleuren goud, champagne, koper en groen zodat ze passen bij de kerstboom van mijn ouders. Met de kleine sneeuwvlokken stansen van de Swirly Snowflakes stansen set, heb ik de kerstballen versierd. In alle kerstballen zitten chocolaatjes en er hangt een label aan met een naam.

De kerstballen pasten precies bij de ballen in de boom bij mijn ouders. Zowel de kerstballen als de chocolaatjes vielen goed in de smaak.

Lantaarntjes als plaatsaanwijzer op de kersttafel

Als we voor het diner met twaalf personen aan tafel moeten is het altijd een gedoe wie waar zit. Mijn kleine neefjes moeten ieder naast een van hun ouders zitten, maar ze willen ook naast iemand anders zitten. Mijn jongste neefje, echt een boefje, moet persé naast tante Mirande zitten. Het leek me dus wel een goed plan om iets van naamkaartjes te knutselen. Het moet natuurlijk wel iets bijzonders zijn. Dus na wat gezoek op Pinterest en veel prototypes later heb ik een plan: ik maak voor iedereen een kleine lantaarn met een led theelichtje er in.

Uiteraard moet ik het mezelf weer moeilijk maken en dus maak ik twaalf verschillende lantaarntje. De ruitjes zijn van vellum papier waarop ik met goud, zilver, koper of wit heb geëmbosst. Hieronder zie je alle twaalf lantaarntjes.

  

  

  

Samen met mijn jongste neefje zetten we alle lantaarntjes op tafel. Wat een prachtig gezicht was dat!

Verpakkingen voor de kerstballen en lantaarntjes

Uiteraard moest ik er ook twee papieren tassen bij maken om alles in te vervoeren.

  

Dat waren de laatste kerst projecten. Op naar de voorjaarsfolder.

4 thoughts on “Kerst ornamenten voor de hele familie

 1. Hallo,
  Ik zie nu hele mooie lantaarns,
  Zijn ze te koop of heb je ze zelf gemaakt?

  Wij vinden ze erg mooi, bij ons kerstproject van de kerk passen.

  Hoor graag van u.

  Groeten Everdien

  1. Dag Everdien, dank voor je reactie. Ik heb de lantaarntjes vorig jaar gemaakt. We hebben ze gebruikt als naambordjes voor bij het kerstdiner. Stond heel feestelijk. Mirande

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.