More cards with the Accented Blooms set

Accented Blooms met koper

Ik had het idee om de stempel van de Accented Blooms met verschillende tinten van één kleur in te kleuren. Hiervoor heb ik Shimmery White papier gebruikt omdat ik met water en inkt aan de slag wilde. Ik had mijn koper embossing poeder al even niet gebruikt dus die heb ik gebruikt. Doordat de stempel met koper poeder geëmbosst wordt, is het heel makkelijk om de vlakken daarbinnen met water en inkt in te kleuren. Toen heb ik mijn doosje met daarin stalen van alle kleuren Stampin’ Up! er bij gepakt.  (Ik kon het niet laten en heb alle nieuwe kleuren gekocht ☺️.) Zo heb ik meerdere  kleur schakeringen uitgezocht die mooi bij het koper staan.

Zachte paarse kleuren voor een lente kaart

Hoewel de nieuwe paars Gorgeous Grape nog niet boven aan mijn favorieten lijst staat (want zo jaren 70), heb ik die toch als eerste uitgekozen. Samen met de nieuwe Highland Heather en water heb ik de bloemen en blaadjes ingekleurd. Het sentiment heb ik ook met koper geëmbosst en vervolgens uitgeknipt. Er hoort ook een punch bij deze set, de Tailored Tag Punch. Daarmee kun je het sentiment uitstansen en die past dan precies bij de stempel. Omdat ik geen wit randje om de tekst wilde heb ik de tekst uitgeknipt.

Om te voorkomen dat de bloemen lijken te zweven heb ik Pear Pizzazz inkt gebruikt om de achtergrond te kleuren. Voor de lucht heb ik de retiring kleur Soft Sky gebruikt. Voor de mat heb ik de Layered Leaves Dynamic Textured Impressions Embossing folder beïnkt Pear Pizzazz inkt en daarmee een stuk Pear Pizzaz Papier geëmbosst. Het koper lint maakt de kaart af.

Blauw, blauw, blauw

Hierna wilde ik echt maar 1 kleur gebruiken, mijn lievelingskleur: blauw. Ik heb de koperen afbeelding ingekleurd met drie kleuren blauw: Balmy Blue, Pacific Point en Blueberry Bushel.

Dit keer heb ik wat koper draad achter het sentiment geplakt en de kaart een kwartslag gedraaid. Verder is het idee helemaal hetzelfde. Ik vind de kaart een heel andere uitstraling hebben en denk dat ik dit de mooiste van de drie kaarten vind.

Een laatste variant in rood en oranje

Alle goede dingen gaan in drieën dus moest er nog een derde variant komen. Dit keer drie nieuwe kleuren: Petal Pink, Grapefruit Grove en Poppy Parade.

Voor de mat heb ik dit keer de bloemen folder van de Petal Passion Embossing folder set gebruikt en ik heb dit keer gekozen voor een vierkante kaart.

Nog meer kleuren?

Ik zie nog wel meer mogelijkheden met deze stempel set. En niet te vergeten de bijbehorende punch. Nu nog meer tijd vinden.

4 thoughts on “More cards with the Accented Blooms set

    1. Dank Manon, de stempel biedt meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Erg leuk om mee te experimenteren. Mirande

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.