Perennial Birthday kaart voor mijn eerste “Challenge”

Inspiratie uit een “ Sketch Challenge”

Gisteren had ik eindelijk weer eens zin en tijd om te knutselen. Maar ja wat zal ik eens gaan maken. Zoals meestal weet Marieke, mijn upline, dan wel raad. Ze attendeerde me op een “Sketch Challenge” van het Global Design Project. Zij komen iedere week met een nieuwe uitdaging en deze week is het een sketch challenge. Een sketch challenge is een uitdaging om een kaart te maken die voldoet aan een vast gestelde layout. Deze week is het challenge 126 en de layout ziet er als volgt uit.

Gelukkig mag je de opdracht vrij ruim nemen dus genoeg mogelijkheden. Ik had meteen een idee dus snel aan de slag. Ik had een prachtige kaart in gedachten. Maar ja in werkelijkheid zag die er toch niet zo mooi uit. Eerst maar even een nachtje slapen dan.

Mijn versie van de sketch met de Perennial Birthday

Zoals zo vaak is 1 challenge voor mij dan weer niet genoeg en dus heb ik mezelf nog een challenge gegeven. De meeste kaartjes die al zijn aangemeld voor de challenge hebben de ovale vorm op de kaart geplakt. Ok, dat ga ik dan dus niet doen… Makkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een vierkant op de kaart waaruit een ovaal is gestanst. De kleuren zijn geïnspireerd op het Painted with Love DSP, mijn favoriete DSP uit de voorjaars folder: Rich Razzleberry en Calypso Coral.

De Perennial Birthday stempel set had ik al weer even niet gebruikt dus die wilde ik graag gebruiken. Na wat proberen en schuiven heb ik besloten om het voorpaneel van de kaart te halveren. Hierdoor ziet de kaart er wat anders uit als die rechtop staat.

Het sentiment komt uit de Happy Birthday Gorgeous stempelset en heb ik met de Tripple Banner Punch in een vlag vorm gestanst.

Als laatste moest ik nog verzinnen hoe ik de binnenkant van de kaart wilde maken. Om er voor te zorgen dat de binnenkant past bij de voorkant heb ik dezelfde vierkanten gebruikt en die precies achter de voorkant geplakt. Zo zie je de binnenkant niet als de kaart dicht is.

Het is een goed idee om een challenge te gebruiken als je even geen inspiratie hebt. Wil je ook de andere kaarten zien die mee doen aan deze challenge klik dan op het logo van het Global Design Project.

2 thoughts on “Perennial Birthday kaart voor mijn eerste “Challenge”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.