Petal Passion Suite en experimenteren met de Baby Wipe techniek

Gezellig samen knutselen

Dit weekend kwam mijn vriendin knutselen. Zij is inmiddels ook ingestapt als Demo en heeft stempelsets die ik niet heb. Ze had de Petal Passion set meegenomen.

Ik heb wel het Petal Passion DSP en was al begonnen met inkleuren met de Stampin’ Blends. De kleuren had ik dus zo gekozen: Old Olive, Calypso Coral en Basic Black. Ik gebruikte ook een van de Embossing folders om een strook Old Olive te Embossen. Voor de grote gedetailleerde tak heb ik Vellum gebruikt. Ook het Nederlandse sentiment komt van deze set.

We moeten maar vaker knutselen. Kunnen we gebruik maken van elkaars stempels.

Baby Wipe techniek

Eerder heb ik op mijn blog foto’s gedeeld van een variatie op de Lots to Love Box die ik heb gemaakt met de Beautiful Peacock en de Baby Wipe techniek. Mijn vriendin wilde graag die Baby Wipe techniek een keer uitproberen. Ze koos groene en wat blauwe reinkers (volgens mij Dapper Denim, Lemon Lime Twist, Emerald Envy en Pool Party). We hebben een paar stempels gekozen met grote vlakken en flink wat stukken Whisper White klaar gelegd. We hebben de olifant van Lucky Elephant en de bloemen van Special Reason (beide retired) gebruikt en van de Watercolor Wings  de stempels die alleen de vorm van de vlinders stempelen. Wat een prachtige kleuren 😍.

De volgende dag ben ik met de vlinders aan de slag gegaan om er twee kaartjes mee te maken.

Voor het eerste kaartje koos ik als kleuren Dapper Denim en Lemon Lime Twist. Als achtergrond heb ik de Layered Leaves Dynamic Textured Impressions Folder gebruikt. De vlinders heb ik verder versierd door uit Vellum de Butterfly Thinlits uit te stansen en ze te kleuren met inkt.  Het sentiment komt van de Eastern Beauty stempelset.

Voor het tweede kaartje wilde ik het wat simpeler houden.  Weer Vellum met de Butterfly Thinlits uitgestanst en op de gekleurde vlinders geplakt. Onder de vlinders heb ik verhoogd een stuk Emerald Envy geplakt dat ik met de Polka Dots Embossing folder door de Big Shot heb gehaald. De achtergrond is Pool Party waarop ik met Pool Party inkt de staart van de Beautiful Peacock heb gestempeld.

Twee heel verschillende kaartjes. Nu nog iets bedenken voor de olifantjes en de bloemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.