Een snel kaartje en chocolade cadeautjes

Snel iets maken

Soms werk ik meerdere dagen aan een project of kaartje, maar soms moet ik snel iets voor de volgende dag maken. Afgelopen vrijdag ging ik ’s ochtends op bezoek bij een oud collega en daarna lunchen bij een vriendin. En natuurlijk wilde ik iets voor ze maken.

Boekt vol goede wensen

Die oud collega is net verhuisd en ze zijn nu al opgeschrikt door een poging tot inbraak, met veel schade als gevolg. Ik wilde daarom graag een bloemen kaart maken met iets opbeurends er op. Ik koos voor de bundel Boeket Vol Goede Wensen. Om in de herfst sfeer te blijven heb ik drie soorten bloemen gestempeld in Crushed Curry, Peekaboo Peach en Tangerine Tango en uitgestanst. De groene takjes en de stelen heb ik uitgestanst uit Lemon Lime Twist en Garden Green. Ik heb het boeket op een kleine kaart Very Vanilla geplakt met lijm en met dimensionals, zodat een 3d boeket ontstaat. Voor de basis heb ik een enkele kaart van craft papier bestempeld met een takje (Love & Affection, retired) in Crumb Cake. Daarop heb ik de dubble Very Vanilla kaart geplakt. De tekst “Good Luck” (Lucky Elephant, retired) heb ik met koper ge-embost en vervolgens met twee stukken Copper Trim om de voorkant va n de very vanilla kaart geplakt. Van een dun stuk craft papier heb ik met de Envelope Punch Board een bijpassende envelop gemaakt.

Chocolade cadeautjes

’s Middag ging ik lunchen bij een vriendin met twee dochters. Ik had even overlegd of ik ze wat lekker mocht geven. Gelukkig had Sinterklaas al wat snoepgoed naar Nederland gestuurd dus kon ik wat lekkers voor ze kopen. Van SU heb ik geen DSP dat geschikt is voor kinderen dus gebruikte ik papier dat ik nog op voorraad had met ijsjes er op en in zachte kleuren. Een netje met chocolade muntjes verpakte ik in een stuk papier dat aan de boven- en onderkant precies tegenovergesteld vastgeplakt wordt, zodat je een leuke vorm krijgt (Sour Cream Container). De verpakking moet opengescheurd worden, leuk voor kinderen om te doen.

       

De verpakking voor de Sinterklaas spek-lolly’s heb ik nagemaakt van Ann Melvin van “Positively Papercraft”. Ik heb de “Tag Topper Punch” gebruikt om een groot label te maken. Om het geheel wat stevigheid te geven heb ik het label eerst uit dik karton gestanst en toen uit twee stukken gekleurd papier voor de voor en achterkant. Een mooi stuk papier waaruit een cirkel is gestanst dient als houder voor de lolly. Deze hoeft niet kapot gescheurd te worden dus is ook later nog bruikbaar.

Gift Bag met zonnebloem

Voor mijn vriendin heb ik van het mooie Painted Autumn DSP een cadeau tasje gemaakt met de Gift Bag Punch Board. De zonnebloem heb ik gestempeld met de Painted Harvest stempelset in Peekaboo Peach en Tangerine Tango. De blaadjes zijn gestempeld met Lemon Lime Twist en Garden Green op cardstock van dezelfde kleur en dan uitgestanst met de Leaf Punch. Het Very Vanilla lintje zorgt dat het tasje dicht blijft. Uiteraard zat er wat lekkers in het tasje.

Het waren snelle projectjes die ik de avond van te voren heb gemaakt.

2 thoughts on “Een snel kaartje en chocolade cadeautjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.