Stampin’ Up! Tony’s Chocolonely Box With Gift Card Holder

Chocolade Kado

Op verzoek heb ik de Tony’s Chocolonely box met kadokaart-houder opnieuw gemaakt en dit keer maak ik er een tutorial voor.

Ik maakte deze box al eens in 2017 en heb hem gedeeld in het blog bericht van 15 december 2017.

Een reep Tony’s Chocolonely is altijd een goed idee om kado te geven en al helemaal als je het combineert met een kadokaart of geld. Deze kado box is geschikt voor beide.

Tony’s Chocolonely’s repen zijn er in allerlei smaken en belangrijker nog in allerlei kleuren. Er is altijd wel een kleur die past bij één van de Stampin’ Up! kleuren en het prachtige DSP.

Twee versie: in inches en in centimeters

Ik heb voor deze tutorial twee versies gemaakt: één in inches en één in centimeters. Ik werk zelf graag in inches, maar omdat de repen vooral in Nederland breed verkrijgbaar zijn lijkt het me handig om ook de afmetingen in cm weer te geven.

– voor de doos zelf heb je een stuk cardstock nodig in de maten: 9” x  7 7/8” (23 cm x 20,5 cm);
– voor de kaart op de doos, cardstock: 6 1/4” x 6 1/2” (16 cm x 16 cm);
– voor de mat op de kaart, cardstock of DSP: 6” x 3” (15,5 cm x 7,5 cm; als je 6” dsp gebruikt kun je ook een mat maken van 15,2 cm x 7,2 cm);
– voor de kadokaart houder, 2 stukken cardstock of dsp: 5 1/2” x 4 1/2” (14 cm x 11 cm);
– voor de belly band heb je een strook cardstock nog van ongeveer; 1 3/4” x 10” (4,5 cm x 25 cm)
– voor de versieringen kun je naar wens extra stukken cardstock gebruiken

Instructie voor de box

De box voor de reep chocolade is een soort pizza box waarbij de doos en deksel uit 1 stuk worden gemaakt. Je rilt hiervoor het cardstock aan de lange zijde op 3/4” – 4 1/8” – 4 7/8” – 8 1/4” (2 cm – 10,5 cm – 12,5 cm – 21 cm). Aan de korte zijde ril je het cardstock op 3/4” – 7 1/8” (2 cm – 18,5 cm).

In dit eerdere blog bericht “Instructie: doosje voor kaartjes, uit één A4”  zie je hoe je moet vouwen, knippen en plakken om de box in elkaar te zetten.

Vergeet niet voordat je de box in elkaar plakt om een kleine inkeping in de voorkant van de deksel te ponsen en de hoeken van de zijkant van de deksel te ronden. Dat lukt niet meer als de hoeken zijn vastgeplakt.

 

Instructie Kaart met Kadokaart Houder

Het idee voor de kadokaart houder heb ik van deze YouTube video van Crafty Caroline. Zij heeft de kadokaarthouder in een gewone A6 kaart verwerkt dus heb ik de maten aangepast aan de chocolade box.

Voor de kaart ril je het stuk cardstock van 6 1/4” x 6 1/2” (16 cm x 16 cm) aan de 6 1/2” (16 cm) kant in het midden op 3 1/4” (8 cm). De kadokaart houder bestaat uit twee stukken die je deels aan elkaar plakt. Hiervoor ril je de twee stukken cardstock van 5 1/2” x 4 1/2” (14 cm x 11 cm) aan de 4 1/2” (11 cm) kant op 1/2” – 2” – 2 1/2” – 4” (1 cm – 5 cm – 6 cm – 10 cm).

Je lijmt de twee buitenste flappen op elkaar zodat er een rechthoekige vorm ontstaat van 5 1/2” (14 cm) breed, 1 1/2” (4 cm) hoog en 1/2” (1 cm) diep. Dit doe je met beide stukken cardstock of DSP.

Vervolgens breng je op één van de rechthoeken in een u-vorm lijm aan zoals je op de foto kunt zien. Dan plak je beide rechthoeken tegen elkaar. De rechthoeken kunnen nu samen plat gevouwen worden, zowel de ene als de andere kant op. Voordat je de rechthoeken op elkaar plakt kun je het beste even kijken hoe ze samen plat gevouwen kunnen worden.

Tussen de twee rechthoeken in is aan de bovenkant een opening waar je een kadokaart of geld in kunt schuiven. Het enige wat je nu nog moet doen is de de kadokaart houder in de kaart lijmen. Ik vind dat het makkelijkste door eerst op de onderkant lijm aan te brengen op de twee smalle delen. Dan vouw je de rechthoeken plat en lijm je de onderkant vast aan de binnenkant van de kaart, waarbij je zorgt dat de rechthoeken mooi tegen de vouwlijn van de kaart aanliggen. Als de lijm goed droog is breng je aan de achterkant van de twee rechthoeken lijm aan en dan vouw je de kaart dicht. Als de lijm droog is vouw je de kaart open en zie je de kadokaart houder zich uitvouwen.

Als laatste is het handig om een “belly-band” om de doos en kaart heen te maken zodat de kaart en box mooi dicht blijven. Ik het hiervoor een strook cardstock gebruikt van 1 3/4” (4,5 cm) breed en ongeveer 10” (25 cm) lang.

Ik heb de strook cardstock eerst met de hand om de doos heen gevouwen en iedere keer als ik een nieuwe vouwlijn heb gemaakt die eerst met de bone folder goed strak gevouwen voordat ik de volgende vouwlijn met de hand maak. Hierdoor past de belly-band precies om de doos. Je moet er nu met het vast lijmen van de belly-band alleen nog voor zorgen dat de band niet te strak zit en makkelijk over de doos heen kan schuiven.

Om de plaklijn op de belly-band te verbergen heb ik er een gestanst label op geplakt met wat foam tape. Uiteraard kun je de doos, kaart en belly-band naar eigen inzicht versieren.

Veel plezier!

2 thoughts on “Stampin’ Up! Tony’s Chocolonely Box With Gift Card Holder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.